Läget i klubbens JOYS-grupp

  • 5 apr 2022

Efter flera helgers nationella tävlande börjar allvaret med Swedish League, budkavlar och natt-SM. Och, hur står det till med våra unga, lovande elitlöpare?

Swedish League inleds kommande helg på Ryssberget i västra Blekinge, där sju av våra löpare deltar. Det blir först en medeldistans följt av långdistans. Sedan följer påsken då Södermanland gästas. Och, i slutet av april springs natt-SM i östgötska Tjällmo.

BSOK har numera hela 16 löpare i JOYS-gruppen (junior och yngre seniorer). Maxålder för att ingå  i gruppen är 25 år. Det är därför Amanda Leo och Johan Runesson inte finns med i gruppen. Vi försöker här berätta lite om våra JOYS:are, enligt:

A: Antal sprungna tävlingar i vår, B: Placeringar, C: Formen, träning, kommentar.

Presentationen sker i bokstavsordning:

Stina Andersson, D18 (18), Sandagymnasiet Jönköping

A: 3. B: 9–4–4, sista i D21. C: Har varit hel under vintern och ligger bra framme. Var med på Spanienlägret och i Åhus på läger med skolan. Blir att räkna med.

Emil Auselius, H21 (21), studerar i Göteborg

A: 3. B: 15–1–1. C: Åkte på covid förra helgen, men kom igen snabbt och riktigt bra. Orienteringen fungerade bra. Han vann Tibros medeldistans med dryga minuten och följde upp med seger dagen efter i långdistans. Ett positivt formbesked inför SL-debuten.

Filip Broling, H18 (18), OL-gymnasiet i Eksjö

A: 0. B: –. C: Överbelastade knä på träningsläger i Portugal och har fått ägna sig åt alternativ träning. Gör inte tävlingsdebut förrän i natt-SM.

Axel Elmblad, H20 (20), OL-gymnasiet i Eksjö

A: 3. B: 1–1–1. C: Fick tänkt premiär uppskjuten på grund av covid, men är rejält på gång och vann sina två första tävlingar med god marginal. Tycker att orienteringen är stabil, men att rätta trycket i löpningen inte nått upp i topp. Vann i söndags AOK:s tävling, överlägset men måttligt motstånd.

Anton Gunnarsson, H20 (20), jobbar på hemmaplan

A: 0. B: –. C: Förkylning stoppade premiären i Skåne, men har hållit i gång bra själv här hemma. Sprungit mycket på våra tävlingsbanor, kämpar på bra och ser positivt på framtiden.

Moa Hansson, D21 (24), studerar i Göteborg

A: 1. B: 24. C: Satsade i vintras på Vasaloppet, men fick corona och blev förkyld. Klarade Vasaloppet, har sprungit en tävling men var lite ”rostig”. Är på uppgång och har 10-mila som mål.

Victor Hörnquist, H18 (17), OL-gymnasiet i Eksjö

A: 2. B: 1–1. C: Bygger långsamt och är en klok kille. En tekniker som inlett säsongen starkt. Har som mål topp-10 på SL eller SM, vilket han har bra chans att klara.

Maja Inghammar, D18 (18), Sandagymnasiet Jönköping

A: 3. B: 23–7–7. C: Har liksom Stina träningsläger i Spanien och Åhus bakom sig. Pigg och positiv och kan ta stora kliv. Är med i truppen under SL och påsken.

Linus Lundberg, H21 (21), studerar i Göteborg

A: 5. B: 33–utg–7–5–37. C: Har inte varit helt frisk då han blev sjuk efter Åhustävlingarna. Men, orienteringen sitter bra. Intressant att följa och han har positiv inställning.

Oliwer Lundberg, H21 (24), studerar i Göteborg

A: 5. B: 13–12–2–1–15. C: Har gått riktigt bra i tävlingar med hård konkurrens. Har en A-seger. Har tänt till och är motiverad.

Tuva Nylund, D18 (18), OL-gymnasiet i Hallsberg

A: 1. B: 2. C: Känner sig bättre i benen, men undviker hårt underlag. Saknar långpass, men är försiktigt positiv. Debuterade hos AOK och matchade Clara bra i D21.

Gustav Ohlin, H20 (20), militär i Skövde

A: 2. B: 8–9. C: Saknar långpassen, ligger efter med träning men är på gång mer nu.

Clara Samuelsson, D20 (20), militär i Skövde

A: 8. B: 1–15–1–2–3–10–3–1. C: Har tuggat på bra och tävlat mest av alla i klubben, men är liksom Ohlin lite efter med långpassen. Har annars haft bra uppbyggnad och ska springa två kavlar under påsken. Har inlett säsongen lovande med bland annat tre segrar.

Amelia Skalberg, D21 (24) jurist i Göteborg

A: 0. B: –. C: Ligger lågt med orientering för tillfället.

Linnea Skalberg, D21 (21), studerar i Göteborg

A: 1 (öppen bana). B: 30. C: Har varit förkyld och satsar på skolan. Är på gång och tränar för 10-mila.

Filip Trofast, H21 (23), studerar i Uppsala

A: 3. B: 22–22–13. C: Orienteringen är stabil, men tempot saknas. Har också varit lite småförkyld och inte kunnat träna som önskvärt. Ett steg i rätt riktning i söndags i Järlas tävling.

På turnén under påsken tillkommer också Moa Hansson och Amanda Leo. Där ska klubben springa såväl Stigtomta- som Kolmårdskavlen. 

– Flera är ovana vid budkavlar så det blir nyttigt och intressant, anser Peter Thelin, som tillsammans med Håkan Svensson gett underlag till ovanstående information om löparna.