Emil gav positiva besked

  • 4 apr 2022

Första helgen i april blev makalöst bra ur BSOK-ögon sett. Mest glädjande var Emil Auselius insatser i Tibro. Han vann H21 båda dagarna i stark konkurrens. Vilket härligt formbesked.

– Ja, det satt skönt inför kommande Swedish League-tävlingar, myser Chalmers-studerande Auselius.

Och, vem kunde anat sådan formtopp då han veckan tidigare drabbats av covid.

– Hade lite hosta och feber men det gick över på två dagar. Man kan säga att jag vilade mig i form, fortsätter Emil, som vann tävlingarna med 65 respektive 44 sekunders marginal.

BSOK var gångna helgen representerat i sju olika arrangemang och det blev totalt 58 starter. De flesta gjordes på AOK:s tävling i skogarna runt Bygget. Tävlingen hade 144 deltagare varav 43 var från den vin-röda föreningen. Klubbens facit går inte att klaga på eller vad sägs om 10 segrar, 6 andra-, 3 tredje-, 4 fjärde- och 4 femteplaceringar. 

Totalt så här långt av 2022 har BSOK erövrat 31 segrar och 80 topp-5-placeringar!

Noterbart från AOK:s tävling i övrigt är att BSOK-juniorer toppade såväl D21 som H21 genom Clara Samuelsson – som vann före Tuva Nylund – och Axel Elmblad, som var helt överlägsen eller tio minuter före andre man. Alla placeringar kan ni hitta på Eventor och nättidningen Värnamo.nu (och det kostar inte ett öre).

Övrigt från helgen:

• Thomas Albinsson utökade sin segerrad i H70. I Tibro på söndagen tog han sin femte viktoria på sex försök.

• Nere vid Hallandsåsen noterades i lördags andraplaceringar för Magnus Trofast och Björn Andersson där den sistnämnde endast var fem sekunder från sin första seger i år. 

• Leif Söderlind, som kommit i  gång riktigt ordentligt, sprang båda dagarna hos Tockarp/Markaryd och bokfördes som trea resp. tvåa. Leif har på sina fem tävlingar i vår placerat sig som 4–4–3–3–2.

Kommande helg håller vi tummarna för våra elitlöpare i årets första Swedish League-arrangemang. Och, icke att förglömma är att BSOK arrangerar två tävlingar i magiska Norrskogen norr om Forsheda. Anmälningssiffrorna är 239 för lördagen och 298 för söndagen. Kunde varit fler, men det är tuff konkurrens med SL-tävlingarna i Blekinge, två lopp i Skåne och Östergötland och ett i Västergötland.