Axel i intressant satsning

  • 31 mar 2022

Vår stjärnorienterare Axel Elmblad har nominerats i en unik satsning. Han är en av åtta som blir ambassadör för färgföretaget Team Teknos.

Team Teknos, med huvudsäte i Tranemo, gör en satsning med åtta sportstjärnor från olika idrotter. Bland de åtta talangerna och stjärnorna finns alltså Axel Elmblad.

Teknos skriver så här i sin pressrelease:

För att lyckas som elitidrottare krävs ett hållbart liv, det vill säga att både idrottssatsningen och privatlivet fungerar, med en hemmamiljö som en plats där de kan återhämta sig, men också få energi. Därför vill vi på Teknos vara med och bygga ett hållbart liv tillsammans med morgondagens idrottsstjärnor”.

Axel Elmblad har varit en jättetalang sedan 10-årsåldern och slog igenom ordentligt förra året då han tog två JVM-guld och ett brons och har redan vunnit sex SM-guld. Han går på fjärde året på Eksjö OL-gymnasium, men kommer till sommaren att flytta hem för att halvtidsjobba och storsatsa på sin sport.

Det är fint sällskap Axel Elmblad hamnat i. Mest känd är Elvira Öberg, som tog två OS-silver i Peking samt förde det svenska damlaget till guld i stafett. I teamet ingår också  diskuskastaren Simon Pettersson som tog ilver i Tokyo-OS och pingisspelaren Truls Möregårdh, som sensationellt erövrade VM-silver i höstas.

Övriga i teamet är Frida Westman (backhoppning), Julia Engström (golf), Alexander Öhgren (parabordtennis) och Stina Källberg (bordtennis).