Sex segrar senaste helgen

• 21 mar 2022

Premiärhelgen i Skåne gav två klassegrar och i Hallandspremiären blev det fyra. Då var det logiskt att tredje tävlingshelgen utmynnade i sex segrar så totalt har klubben redan bokförts för dussinet triumfer.

Alltså en smakstart på 2022 som heter duga. Gångna helgen gjordes 26 starter fördelat på sex olika arrangemang. Under lördagen var sju medlemmar utspridda på fyra tävlingar. Elitseniorerna Filip Trofast och Emil Auselius sprang i Järna respektive Hisingen i tuff konkurrens. De var ett antal minuter från täten, men gjorde klart godkända lopp. Liksom nyförvärvet Oliwer Lundberg som blev tvåa i Blekinge efter en ukrainsk orienterare som springer för Ronneby.

På lördagen årsdebuterade veteranen Håkan Svensson och facit blev som vi vant oss vid. Alltså, att Håkan vann. Fjärde tävlingen BSOK var representerad i var Lunds tävling i Veberöd. Där sprang Sanda-gymnasisterna Stina Andersson och Maja Inghammar. De gjorde det i D20 och Stina kom fyra och Maja sjua. Bevis på att båda är på rätt väg.

Bröderna Lundberg tävlade i Blekinge även på söndagen och då gick det riktigt bra. Oliwer vann huvudklassen och Linus blev femma.

16 löpare var på Falkenbergs tävling och där hade vi en kvartett    på översta pallsteget. Nyförvärvet Victor Hörnquist gjorde årsdebut och vilken start. Victor var överlägsen eller tre minuter före tvåan i H18. Vann gjorde vidare Astrid Nilsson i D10 och hennes morfar, Thomas Albinsson sopade banan i H70. Han var tio minuter före sin ”tuffaste” motståndare. Detta var Thomas tredje vinst för året och fler lär det bli.

Fjärde vinnaren är för oss flesta ett nytt namn, Markus Bülow. Han toppade en öppen bana och hans segermarginal var hela 13 minuter.

Bland årsdebutanter märks seniorerna Amanda Leo och Gustav Ohlin. Amanda var finfin femma bland 15 i D21 och Gustav åtta bland 17 i H21. Starka race gjorde också Åsa Wadensjö Leo, trea i D55, Erén Lång Albinsson tvåa i D65 och Leif Söderlind trea i H65.

Efter tre helger är klubbens facit: 12 segrar, 4 andra-, 4 tredje-, 5 fjärde- och 5 femte-placeringar. Placeringar sex-tio har uppnåtts 14 gånger. Totalt: 44 placeringar på topp-10 (!).