Clara har inlett starkt

  • 14 mar 2022

Efter två tävlingshelger har redan 27 BSOK:are varit i farten och resultat har inte uteblivit. Av tio topp-3-placeringar har sex varit segrar.

Efter traditionella Sverigepremiären i Åhustrakten följde Hallandspremiären i Halmstad och Skogaby. 18 starter noterades i Skåne och gångna helgen blev noteringen 30. Alltså 48 starter totalt, vilket vittnar om att våra aktiva haft suget i kroppen. Och, kommande helg gör ytterligare ett antal debut i tävling. Då är de utspridda i Södermanland, Göteborg, Skåne, Blekinge och Halland.

Efter racerterräng på skånska ostkusten bjöds det helt andra villkor i Skogaby. Några snabba titt på olika banor säger att det var jobbigt, men det var kanske ännu värre..?

Sex tävlingar (3+3) har avverkats och vi har en löpare som sprungit fem. Det är Clara Samuelsson, som ju kom till oss förra året. Då var hon inte i bästa trim utan mer i rehabträning. Nu gör hon liksom Gustav Ohlin militärtjänst i Skövde och det har tydligen varit ett bra recept.

Clara är ju en talang av hög kvalité och får hon vara skadefri kan hennes sista juniorår bli riktigt lyckosamt. Så här långt har det blivit två segrar, en andra- och en tredjeplacering.

Att Thomas Albinsson ska göra ett starkt år är inte att ta i. Han fyller 70 i år och är därmed bland de yngsta i H70. Redan har han satt sig i respekt då tre starter resulterat i två vinster och en tredjeplacering.

Tävlingsdebut gjorde familjen Svensson/Nylund i Halland. Carina har lämnat D50 för D55 och det är inte många som rår på henne. I Skogaby var det ingen. En smakstart av bästa sort bjöd Maja på i D10. Seger och hela 2.26 före andra tjej.

Katarina Östberg gjorde säsongsdebut i D35 och inledde lovande med andraplacering. Sällan lyfts löpare som springer ”öppna banor” fram, men nu är det dags. Julia Bjuvensjö, som tillsammans med maken Ronnie och sonen Salomon tävlar friskt, blev i Skogaby nia bland 59 på en medelsvår bana. Bravo!