Bra debut av Oliwer Lundberg

  • 6 mar 2022

Det har varit tävlingspremiär och trippeltävlingarna söder om Åhus resulterade i ett par segrar plus finfin debut av nyförvärvet Oliwer Lundberg i seniorklassen.

Som vanligt var det OK Pan-Kristianstad som inbjöd till den magiska terrängen söder om Åhus. Där är ju mycket tallskog, många stigar, backar, sanddyner och sällan ris och bråte på marken.

Deltagare från när och fjärran var där och sålunda vass konkurrens i de flesta klasserna. BSOK hade en deltagare i fredagens natt, tio i lördagens medeldistans och sju i söndagens långdistans.

Clara Samuelsson var vår representant på natten och som hon skötte sig. Klar seger i D20 med en marginal på över åtta minuter och en bra tid. Kul att Clara fick en fullträff direkt.

Seger noterades också på medeldistans och det var – icke oväntat – Thomas Albinsson som grejade den. Thomas är ju ny i H70 och därmed bland de yngsta. Han slog till direkt och vann i stentuff konkurrens med över minuten. Imponerande.

Debut i vin-röda tröjan gjorde bröderna Oliwer och Linus Lundberg. Framför allt Oliwer lyckades storstilat med trettonde respektive tolfte plats i huvudklassen. Notera att antalet startande var 71 resp. 57 och tidsmässigt var han inte långt efter. Här har klubben fått en löpare som blir att räkna med.

Alltså 18 starter totalt och fler hade det varit om inte ett gäng varit på  på träningsläger i Spanien. Där fanns Emil Auselius, Filip Trofast, Anton Gunnarsson, Stina Andersson och Maja Inghammar med Håkan Svensson, Mattias Gunnarsson och Magnus Trofast som ledare.

OL-säsongen fortsätter kommande helg med trippeltävlingar i Halland.