Maria är inne på sjunde året

  • 3 mar 2022

BSOK har haft årsmöte och det är hög tid att informera från det. Som ordförande fortsätter Maria Andersson, som därmed är inne på sjunde året som ”klubbsvingare”.

Det blev inga förändringar i styrelsen vilket innebär att Maria vid styrelsebordet har sällskap av Andreas Johnsson, Maria Auselius, Kenneth Waltersson, Leif Söderlind och Ina Skalberg. 

Sportsliga verksamheten styrs upp av VG (Verksamhetsgruppen) och i den blev det en förändring. Amanda Leo som bor och verkar i Göteborg tackade för sig och ersattes av Sofia Skörde. Kvar i VG är Arne Andersson, Carina Svensson, Håkan Svensson, Martin Wennerholm och Fredrik Eriksson.

Som revisorer har Anne Turesson och Kenth Sjöberg verkat i många år, men Kenth avgick och  Henric Dolfén tar över.

Valberedningen består av två personer har senaste året bestått av Anna Karlsson och Fredrik Eriksson. Anna sitter kvar, medan Fredrik lämnade. Styrelsen jobbar på att hitta en andra person.

Trion som lämnade sina uppdrag, Amanda, Kenth och Fredrik, avtackades med blomster.

Angående ekonomin är den stabil, men klubben hade ett minus på 17 000 kronor för 2021. På tal om ekonomi beslutades att egenavgiften för startavgifter i tävlingar höjs från 30 till 50 kronor och att klubben står för halva avgiften till O-ringens 5-dagars för elitgruppen.

Sist men inte minst delades Britt och Erling Svenssons stipendie/hederspris ut. Det erhöll Anton Gunnarsson.

– Anton blev sportsligt fyra på medel-SM plus att han tagit stora kliv framåt. Han ställer också upp med ungdomsarbetet som banläggare och funktionär, utvecklar ordförande-Maria.