Runesson fortsätter i BSOK

  • 22 feb 2022

En av fjolårets nyförvärv var OK Vivill-fostrade Johan Runesson, som har ett VM-guld i stafett på sitt konto. Johan sprang 2021 för BSOK i SM-tävlingarna och så blir det också 2022.

Att Johan Runesson kom till BSOK under jubileumsåret var glädjande även om det bara handlade om SM-tävlingarna. Att det blev så berodde på att Johan lämnade sin anställning i IFK Lidingö och då också sin aktiva karriär i den klubben. Han valde att springa vidare för finska Tampereen Pyrintö  som ju tillhör kanonlagen då det gäller stafetter som 10-mila och Jukola.

Johan har som nämnts tagit stafett-guld i VM, men de största stafetterna i Sverige och Finland har han inte fått vara med om att vinna. Med Tampereen, där han varit tidigare, ser han att den möjligheten finns.

– Så tanken är att även i år springa för TP och eventuellt nästa år, men däremot inte ett tredje år, avslöjar han.

Och, även i år kommer att det att stå Bredaryds SOK efter Johan Runessons namn i start- och resultatlistor i SM-tävlingar.

– Och, jag räknar med att springa första SM-loppet som är natt i april.

• Hur går det med träningen?

– Jag kör på måttligt, inte överdrivet. Det har ju varit mycket vinter och just nu är det snökaos runt Stockholm.

• Har du varit hemma och träffat BSOK:arna?

– Under julhelgerna var jag med på två träningar och träffade gänget. Trevligt att då också träffa bröderna Lundberg som ju är nya i klubben. 

• Hur ser du på framtiden, finns chansen att du flyttar hemåt igen?

– Kanske på längre sikt. Inte just nu då vi har en gård där vi byggt till vårt hus. Min sambo sysslar med hästar och på gården finns ett 50-tal.

Men, när det gäller BSOK stänger Johan inga dörrar framledes. 

– Efter TP-åren kan det bli BSOK. Klubben har många unga intressanta löpare. Jag vill gärna bidra, säger Runesson.