Vi var på 20 oktobertävlingar

• 7 nov 2021

Tävlingsåret 2021 nalkas slutet, men det återstår några arrangemang. Oktober är emellertid passerat och i den månaden var BSOK representerat på 20 tävlingar.

Klubbens största trupper fanns på OK Tranans dubbelarrangemang 2–3 oktober samt Gällstads tävling 17 oktober. Där var antalen 21, 23 respektive 26. Och, i Tranans tävlingar tog klubben nio klassvinster totalt.

Under oktober gjordes 143 starter fördelat på 27 i ungdoms-, 26 i junior-, 22 i senior-, 43 i +35-klasser samt 25 på öppna banor. Det innebär att klubbens aktiva under året gjort 748 starter. Med stor säkerhet kommer 800 att passeras. Såg att över 30 ska springa Zoorienteringen i Borås kommande söndag och det finns ytterligare några tävlingsutbud.

Vad "stack ut” under oktober? Självklart Axel Elmblads andraplacering i jaktstarten av Swedish league-finalen på Gotland. Axel var också klubbens främste i sprint-SM i Roslagen. Han vann där kvalet, men fick nöja sig med femte plats i finalen. Fyra av sju BSOK:are nådde A-final och Emil Auselius 16:e plats i H21 är stark med tanke på den breda konkurrensen.

Årets sista DM-tävling var sprint-DM i MTBO. Där fanns Torskinges suveräna idrottsfamilj, Svensson/Nylund, på plats. Carina blev fyra i tävlingen men vann DM i D21. Maja vann också, men fick ingen titel då ingen mer vågade ställa upp. Mats tog DM-silver i H55.

Vi hade bra representation i Smålandskavlen i Gränna. Notabelt var att såväl dam- som herrlag landade på 16:e plats. Förnämligare placering fick H180-laget, Kenneth Waltersson, Arne Andersson och Magnus Trofast, som kom fyra.