BSOK har världens bäste junior

  • 7 sep 2021

Bredaryds SOK har samlat ihop många stora meriter, men två dagar efter klubbens 80-årsdag kom den – hittills – största. Axel Elmblad blev världsmästare.

Axel slog till med dunder och brak i junior-VM i dag. Det handlade om medeldistans som föregicks av kvaltävlingar i måndags.

Elmblad blev ju trea i söndagens inledande sprint och följde upp med tredjeplacering också i medeldistans-kvalet.

Att han vunnit JSM tre år i rad i medeldistans har inte handlat om tillfälligheter. Det underströk han med besked i svårbemästrad turkisk terräng.

Axel blev juniorvärldsmästare och han formligen utklassade sin 59 konkurrenter i M20-klassen. Det är segermarginalen ett tydligt bevis på. Elmblad var hela 2.13 före andre man, landslagskollegan och främste rivalen Viktor Svensk från Stora Tuna i Dalarna.

Årets viktigaste, tillsammans med JVM:s långdistans på torsdag, var dagens medeldistans. Och, i den var det inget snack.

Axel Elmblad från Gynnås utanför Gnosjö och BSOK stod i särklass.

VM-guld är annars inget nytt i BSOK. Åsa Wadensjö Leo, Carina Svensson och Mats Nylund har alla vunnit veteran-VM och Axel Elmblad har vunnit skol-VM. Inom OL-skytte har Carina Svensson och Emelie Eklöf vunnit VM-guld flera gånger och Mats Nylund och Tony Larsson har toppat veteranklasser.

Men, alla dessa VM-guld kan inte jämföras med Axel Elmblads bedrift i dag. Han är otvivelaktigt nummer 1 i klubben.