JVM-brons och nio DM-guld

  • 5 sep 2021

Vilken helg det varit. I dag, söndag 5 september, nådde BSOK upp i 80 år och samma dag tog Axel Elmblad brons i junior-VM. Vilken fin present.

Det är ingen hejd på Axel Elmblads framfart. Att i Turkiet och i obekant terräng springa till sig en JVM-medalj är en fantastisk bedrift. Före sig hade Axel en italienare som var sju sekunder före en finsk löpare på silverplats. Axel hade fram till segraren bara 13 sekunder.

Hans mål inför junior-VM var att ta medalj. Den är nu redan grejad och sannolikt har BSOK:s stora stjärna fått smak på mer. Redan måndag är det kval i medeldistans följt av final på tisdag. Sedan följer långdistans och avslutningsvis stafett.

Helgen inleddes i lördags med sprint-DM i Kalmar. Först individuellt där familjen Svensson/Nylund från Gummarp i Torskinge så när tog full pott. Det blev tre guld och ett silver. Tuva blev tvåa i D18 och då listar ni ut guldmedaljörerna. 

På eftermiddagen var det sprintstafett där BSOK hade fyra lag. Alla fyra kom på pallen i form av ett guld, två silver och ett brons. Guldet tog Mats Nylund och Mattias Gunnarsson i H45. Riktigt skoj var att busschaufför Bengt Börjesson och hans fru Gunnel fanns med i de båda silverlagen. Det hade de nog inte räknat med för ett par veckor sedan...

På jubileumsdagen 5 september sprangs lång-DM utanför Växjö. Där knep klubben sex guld, varav en annan framgångsrik familj Skalberg/Svensson bestående av tre medlemmar knep tre guld. Alltså Ina, Håkan och Linnea.

Övriga tre guld sprang mor och dotter Albinsson till sig, Erén och Stina plus Kenneth Waltersson, som såg till att Thomas Albinsson fick nöja sig med silver. Denna valör tog också Carina och Maja medan juniorerna Stina Andersson och Filip Broling knep brons.

5 september 2021 blev därmed en makalöst stor dag i klubbens historia.