Båda juniorlagen på plakettplats

  • 29 aug 2021

Förhoppningarna var höga inför stafett-SM i norrländska Måttsund. Pallplats uteblev, men att båda juniorlagen åkte hem med SM-plaketter var över förväntan.

Med Filip Trofast, Emil Auselius och Johan Runesson i H21-laget fanns kapacitet för att vara med och fajtas i täten. Men, för att vara där krävs toppinsatser av alla aktörerna.

– Egentligen var det ingen i trion som kom upp i hög nivå, rapporterade elitledaren Håkan Svensson i väntan på att få flyga hem.

Konkurrensen i SM är nog tuffare och jämnare än någonsin och i dag räckte våra löpares lopp till 18:e plats. Inte illa, men de har mer att ge.

När Axel Elmblad och Anton Gunnarsson blivit etta respektive fyra i medel-SM dagen innan låg nog de största förväntningarna på H20-laget. Förstaårsjunioren Filip Broling fick det tunga ansvaret att springa startsträckan och den rollen har Filip inte varit i tidigare. Fullt förståeligt om pulsen var hög och trots en miss redan på första skärmen kom han igen och hoppet levde. 

– Tyvärr hade Anton inte sin bästa dag och han var missbelåten, berättar Håkan.

BSOK låg på 20:e plats då Axel Elmblad inledde jakten. Och, än en gång gjorde Axel ett suveränt lopp. Han vann sträckan med en och en halv minut och förde BSOK i mål som sjua. Alla tre är kvar som juniorer nästa år. Då blir de inte att leka med…

Jag har sparat det bästa till sist. D20-laget var helt nytt och så att säga inte ”samlöpt”. Trion kunde heller inte ”skryta med” så mycket rutin från ett SM av den här sorten. Därmed hade de ingen press på sig.

Stina Andersson inledde på 24:e plats, Clara Samuelsson avancerade till 16:e, och Tuva Nylund tog över på sista sträckan där mycket hände. Två tätlag stämplade bort sig, Hanna Lundberg sprang i från alla och Tuva var över 20 minuter efter Lundberg på sträckan. Men, skit i det, Tuva sprang i mål som tionde lag. SM-plaketter till BSOK – härligt.

Alla tre, är som H20-laget, juniorer även 2022. Då ni…