Axel i JVM-truppen – så klart

  • 29 jul 2021

Efter tre testtävlingar i Blekinge var det i stort klart att Axel Elmblad skulle få springa JVM. Nu är det definitivt klart.

Juniorernas förbundskapten Kalle Dahlin presenterar i dag den svenska truppen till tävlingarna i Turkiet i början av september. Och, att Axel finns med var ju självklart då han var tvåa i både sprint- och lång-testen plus att han avslutade med att vinna medeldistansen. Med sviten 2–2–1 var han bäste herrjunioren. 

Sverige har nominerat följande i herrtruppen: Axel Elmblad, Bredaryd, Benjamin Näslund, Skogslöparna, Noel Braun, Växjö, Philip Carlsson, Nyköping, Samuel Pihlström, Landehof, Viktor Svensk, Stora Tuna. Reserv: Leo Johansson, Kolmården.

Damtruppen: Alva Sonesson, Falköping, Emma Ling, IKHP, Hanna Lundberg, Renen, Petrina Costermans, Järla, Tilda Östberg, Stora Tuna, Tilde Backlund, Södertörn. Reserv: Elsa Sonesson, Falköping.

Axel Elmblad är tredje BSOK:are som förärats med att bli uttagen till junior-VM. Den förste var Isak Bergman som var med 2002 i Spanien och den andre var Emil Auselius 2019 i Danmark.

Grattis till JVM-biljetten och lycka till, Axel!