Tjeckisk OL-elit tränar hos BSOK

  • 29 jul 2021

Under de närmaste dagarna kommer Tjeckiens ungdoms- och juniorlandslag att genomföra träningspass på tre olika BSOK-kartor.

– Det är ett helt bussgäng, runt 47 personer, som under en vecka kommer att träna i västra Småland. De har sin bas i Hok, de ska genomföra tre pass på våra kartor och i övriga träna på SM-kartorna från 2017 i Hoktrakten, berättar Håkan Svensson, som är klubbens kontakt med tjeckerna.

Håkan fortsätter:

– 2015 gästades vi också av tjeckiska orienterare som då tränade på High Chaparral-kartan.

Tydligen gjorde då vår karta och bemötande starka intryck eftersom de nu återvänder.

Redan på lördag, 31 juli, är första träningen i Norrskogen, norr om Fänestad. Där blir det med start från 16.45 medeldistans (4,7 km) på samma ställe som Julruschen avgjordes i vintras.

• Vad bidrar vi vidare med?

– På måndag (2 augusti) är det stafetträning på Vita Rör i Kulltorp med start cirka 10.15. Dagen efter, alltså tisdag (3 augusti) är det långdistans på Lannakartan med start runt 11-tiden, berättar Håkan.

• Får BSOK-löpare vara med?

– Absolut, BSOK-are är välkomna, men nivån är anpassad efter HD 15–16. Vore kul om exempelvis våra JOYS:are har tillfälle att deltaga. Men, alla som vill vi vara med ska anmäla sig till mig snarast, understryker Håkan Svensson.