Axel sprang in i JVM-laget..!?

  • 26 jul 2021

Tvåa i sprint, tvåa i långdistans och etta i medeldistans. Axel Elmblad övertygade i testtävlingarna till junior-VM i Blekinge och måste vara klar för JVM.

Något annat finns inte på kartan då vår suveräne talang var den totalt bäste herrjunioren. Han gjorde tre säkra och imponerande lopp. På sprinten var bara Samuel Pihlström, Landehof, före. Pihlström, som ingår i friidrottslandslagets medeldistansgäng, var 26 sekunder före.

Axel laddade om och jagade årets första seger i långdistansen, men fick då ge sig för Nyköpings Philip Carlsson, som var 13 sekunder före. Men, då testtävlingarna avslutades med medeldistans var det ingen som orkade matcha Axels tempo. Han var då 49 sekunder före Philip Carlsson. Och, äntligen en vinst efter en radda topplaceingar i – H21 och H21E.

Filip Broling, Stina Andersson och Tuva Nylund sprang också loppen i östra Blekinge. Denna 17-åriga trio var så att säga med för att se och lära. Det gjorde de charmant och hävdade sig riktigt bra då motståndet var det tuffaste tänkbara. 

Samtidigt som JVM-testerna avrundades startade Blekinge 3-dagars. För BSOK:s del med två etappvinnare. Båda hör hemma i Gummarp utanför Torskinge. Att de heter Carina Svensson och Mats Nylund har ni nog redan listat ut.

Intressant fortsättning följer.