Starkt BSOK-facit i fjällen

• 5 jul 2021

Ett gäng BSOK:are ägnade gångna helgen åt orientering i Sälenfjällen. Åtta löpare var där, gjorde totalt 20 starter varav 15 resulterade i topp-6-placering.

Av dessa 15 landade 9 på pallen. Kort och gott ett starkt, charmant eller fantastiskt facit. Vi tar det löpare för löpare:

• Axel Elmblad, 19-åringen, sprang åter högsta klass, alltså H21 Elit. Och, som han gjorde det. Han hade placeringarna 2–2–4. Kikar man på Livelox och Axels väg på de tre banorna konstateras ett antal bommar. Men, det ska poängteras: Det var inga enkla banor.

• Anton Gunnarsson sprang två lopp i H20E och blev 2 och 1. Strålande, härligt och lovande. Anton är verkligen på gång.

• Klubbens tredje elitlöpare var Stina Andersson i D18E och en av våra nyförvärv. Hon har redan ”blommat ut” i den vinröda dressen. Hade sviten 4–4–5 och ser riktigt intressant ut.

• Håkan Svensson säsongsdebuterade i tävling och gav besked att han är synnerligen svårslagen i H55. Facit: 1–1–2. Kolla gärna hans tredje race. Han var bara 19 sekunder från seger, men bommade betydligt mer. Snacka om fjällräv.

• Ina Skalberg debuterade också i D55 och blev 3–12–6.

• Anton G:s lillebror Isac var med i Inskolning där det gäller att fullfölja. Resultat lades ut under tävlingens gång och då var Isac 2 och 4. En stund efteråt hade placeringar ersatts med fullföljt, men Isac hann visa att han har talang.

Slutligen konstateras att klubbens övriga representanter kämpade väl i tuff och bred konkurrens så tävlingen Sälen 3+3 blev mycket lyckosam för klubben.