Fler och fler springer tävlingar

  • 1 jul 2021

En del elittävlingar i april och maj och så öppnades ”dörrarna” för fler i juni. Klubbens aktiva har successivt börjat tävla och det ser ut att bli fler och fler.

Under april sprang BSOK:s elitlöpare, FilipTrofast, Emil Auselius och Axel Elmblad ett antal tävlingar enbart riktade till elit. Det var EOC i Närke, Swedish league i Västervik och två SM-tävlingar i sprint i Roslagen.

Under maj var också Stina Anderson, Tuva Nylund, Anton Gunnarsson och Gustav Ohlin i gång i elittest-tävlingar i Dalarna. I denna månad (1 maj) sprangs också Elitstafetten, en ersättare då Tiomila ställdes in. BSOK-herrarna med Axel, Emil, Anton, Filip T, Gustav och Filip Broling överraskade positivt och blev 17:e lag bland de 46 som nominerats.

I juni lättades corona-restriktionerna en aning. En sprint fanns i Blekinge, två i Helsingborg och däremellan avgjordes de första tävlingarna i Småland. Vem arrangerade dessa?

Jo: Bredaryds SOK – förstås!

Först var det medeldistans i Slättö där Länsstyrelsen satt ett tak på 500 deltagare. De platserna var inte svårsålda, utan gick åt på några timmar. En sprint i Bredaryds samhälle dagen lockade inte samma stora intresse, men drygt 300 anmälningar var inte så pjåkigt. Bäst av allt var alla positiva ord från deltagarna. 

Juni avrundades med en trevlig kvällstävling i Skene där Thomas Albinsson gjorde säsongsdebut. Det gjorde han med succé, alltså seger.

Totalt har BSOK:s aktiva under april maj och juni gjort 77 starter. De fördelas på 22 i U-klasser, 4 i Junior, 37 i Senior (flera av juniorer som fått gå upp i senior) samt 14 i +35-klasser.

Som en liten sporre (?) återges månad för månad ställningen i några interna ligor. Håll tillgodo och tävla på. 

Flest segrar: Thomas Albinsson och Astrid Nilsson, båda 1.

Flest topp-5-placeringar: Axel Elmblad 6, Astrid Nilsson 4.

Flest starter: Axel Elmblad 11, Filip Trofast 9, Emil Auselius 5, Sölve Andersson 4, Anton Gunnarsson 4, Mio Hammö 4, Astrid Nilsson 4, Gustav Ohlin 4, Stina Andersson 3, Martin Hammö Wennerholm 3, Tuva Nylund 3.