Fullt i Slättö på några timmar

  • 29 maj 2021

Under lördagen lades inbjudan och anmälan ut till BSOK:s två tävlingar i juni. Till Slättö-medeln gick platserna åt som smör i solsken.

Under en tid har det varit bestämt att arrangera Slättö-medeln 12 juni och Bredaryds-sprinten dagen efter. Sistnämnda fick ersätta High Chaparral-sprinten som föll bort genom att vi måste ha längre startdjup än normalt beroende på coronapandemin.

När inbjudan under lördagen blev offentlig fanns 500 platser i Slättö och startdjup mellan kl 10–15. Till sprinten i Bredaryd inbjuds 600 deltagare som startar mellan kl 10 och 16. När detta skrivs är 496 anmälda till Slättö och 259 till Bredaryd. Bara fyra lediga platser kvar till Slättö, men gott om platser kvar till Bredaryd. Tävlingsutbudet är dock magert så vi kan säkert räkna med 500–600 även där.

Carina Svensson är tävlingsledare i Slättö där Thomas Albinsson ansvarar för banläggningen medan far och son Trofast står i centrum dagen efter. Då är Magnus tävlingsledare och Filip banläggare.

Genom corona-anpassade arrangemang behövs inte så många funktionärer som i vanliga fall. Läs mer i artikel som lagts ut tidgare i dag.

På tal om tävlingar finns lediga startplatser till Blekinges sprint-DM i Asarum 5 juni. I början av nästa vecka lägger Helsingborgs SOK ut information om sina tävlingar. De skulle arrangerat ”Tre skåningar och en dansk”, men det blir i stället ”Två Helsingborgare”, dag 1 och dag 2.

Kolla på Eventor vad som finns. Klicka gärna också på klubbens Klotterplank. Där kan ni också läsa en del tips och nyheter.