Elitgänget tränade i Bohuslän

  • 9 maj 2021

Helgen 8–9 maj var tom på tävlingar även för elitorienterarna och då passade BSOK på att gästa Bohuslän för ett helgläger med tanke på årets lång-SM.

Ledarduon Håkan Svensson och Peter Thelin hade med sig större delen av JOYS-truppen och deltagarna var Stina Andersson, Moa Hansson, Tuva Nylund, Clara Samuelsson, Linnea Skalberg, Henrik Andersson, Emil Auselius, Anton Gunnarsson och Filip Trofast.

Truppen anlände till Idefjordens SK:s klubbstuga Kasen som ligger nära gamla Svinesundsbron. 

– Vi åkte upp i fredags och inkvarterade oss, men det blev inget träningspass då, berättar Håkan.

• Vad har ni tränat på?

– Det har varit OL-träning då vi hade tillgång till tre olika kartor. Vi lade banorna själva och jag och Peter hängde ut och hämtade in kontroller.

• Varför åkte ni ända till Strömstad?

– Med tanke på att lång-SM ska springas där i september. Det är speciell terräng och har man inte sprungit i sådan terräng tidigare är man ställd.

• Kan du utveckla lite mer?

– Det är bitvis brutal terräng med skarpa formationer och man får klättra bland stup. Så lägret har varit värdefullt för våra löpare.

Två pass i lördags och ett under söndagen hann gänget med. Filip kom upp redan i onsdags och körde tillsammans med en norsk vän flera pass. Henrik och Moa bilade upp och var med på lördagsträningarna. Axel Elmblad var däremot inte med.

– Han har varit i väg flera helger, men stod över och han har ett viktigt veckoslut som kommer med tre elittest-tävlingar i Dalarna.

Förutom Axel är ytterligare fem BSOK-löpare anmälda dit och det är Stina Andersson, Tuva Nylund, Anton Gunnarsson, Gustav Ohlin och Filip Trofast.