Vi hälsar Clara välkommen

  • 3 maj 2021

Först Stina Andersson, sedan Gustav Ohlin och nu har säsongens tredje nyförvärv kommit. Det är Clara Samuelsson från OK Vivill i Smålandsstenar som drar på sig den vin-röda blusen.

Det är ett välkommet nytillskott som nu anslutit och förstärker damsidan och framför allt damjuniorsidan. Inför 2021 hade klubben bara ett par juniorer, sistaårsjunioren Linnea Skalberg och Tuva Nylund, som gör sitt första juniorår.

Men, sedan anslöt Stina Andersson från Anderstorp, liksom Tuva 17 år, och så blev Clara Samuelsson, som fyller 19 till hösten, klar i helgen.

• Något som kanske varit aktuellt en tid?

– Ja, lite så är det väl.

• Vad var det som avgjorde att du valde BSOK?

– Jag vill ha bra stöttning och allt kring resor och större tävlingar, menar Clara.

Clara är inte obekant i BSOK-kretsar och 2018 var hon med klubben och sprang första sträckan i klubbens andralag på Tiomila. Då gjorde hon en utmärkt sträcka och växlade som nr 73, några sekunder efter förstalagets Amanda Leo, som var nr 66.

Till vardags är Clara Samuelsson i Jönköping där hon studerar på Sandagymnasiets OL-linje och där hon till sommaren ska ta studenten med nya klubbkompisarna Anton Gunnarsson och Gustav Ohlin.

Det är ett bra nyförvärv BSOK förärats med eftersom Clara är rankad 26:a i D20. 

– Med den rakningen har hon chans att få springa elittävlingarna i Dalarna över Kristi himmelsfärd, säger Peter Thelin, som ingår i BSOK:s elitledarteam.

• Ja, när gör du debut i vin-rött?

– Kanske JVM-testerna. Vet inte om det blir Dalarna då jag dragits med lite skador.

• Vad för skador?

– En fot, som är bättre nu, men jag besväras fortfarande av en knäskada. Jag kan springa, men vill inte riskera något.

Sunt resonerat och viktigast är att Clara blir helt frisk och kan träna och tävla för fullt.

Hur som helst: Välkommen i gänget!