Axel näst bäste junior

  • 25 apr 2021

Ett antal juniorer fick chansen att vara med i Norrtälje där SM i knockout-sprint avgjordes för enbart seniorklasserna. Och, Axel Elmblad visade att han förtjänade sin biljett.

”Lilla” BSOK hade faktiskt tre startande i detta SM och det understryker att klubben är med på den stora OL-kartan.

Knockout-sprint kan jämföras med skidornas sprint, alltså prolog där 36 löpare gick vidare till kvartsfinaler. Den sprangs i lördags och Axel Elmblad och Emil Auselius överlevde med råge. Axel var 16:e totalt och Emil 25:a. 

Tyvärr gjorde Filip Trofast lite misstag i början av kvalracet. Den här disciplinen är tajt och det finns inte utrymme att reparera bommar. Men, ”Fille” kommer säkert igen, en erfarenhet rikare.

Söndagen inleddes med sex kvartsfinaler á sex löpare där de tre bästa gick vidare till semifinal. Just trea blev Elmblad i sitt heat där spurt avgjorde och det var en sekund mellan de tre första.

Emil fick däremot inte till det utan fick respass som sexa i sitt heat.

Axel var i tredje semifinalen länge med och som fyra efter en löptid på 4.22 var han bara två sekunder från ledning. Dock splittrades ett tufft heat upp på slutet och Axel blev fyra. Bara de två bästa nådde final och vår duktige junior var då tio sekunder från en finalplats.

Endast en junior sprang bättre än Elmblad och det var inte oväntat löpstarke Samuel Pihlström, Landehof, som var trea i ett av heaten.

Nu laddar våra JOYS:are om till nästa helg då klubben är uttagen att springa Elitstafetten, som ju ersätter inställda 10-mila.