Vi hälsar Stina välkommen

  • 14 feb 2021

Om ni varit inne och kollat anmälningarna till Julruschen kan ni se ett nytt namn med Bredaryds SOK som klubbadress. Namnet är Stina Andersson, som fått sin OL-uppfostran i Anderstorps OK.

Stina har en intressant karriär framför sig. Hon har utvecklats i rätt riktning de senaste åren och gjorde framför allt 2019 fina resultat. 

2018 tog hon silver på DM-lång i D14 och 2019 blev det brons i medeldistans som ju BSOK arrangerade i Lanna. Då vann hon dagen efter första sträckan i D16-stafetten, hela fem minuter före andra lag. 

– Det är väl mina främsta meriter plus att jag var sjua på första sträckan i USM-stafetten samma år, tillägger vårt nyförvärv.

Stina pluggar för övrigt på Sandagymnasiet i Jönköping, vilket vittnar om att hon besitter kvalitéer.

– Stina är en tjej som vill utvecklas och hon känner oss då vi har samarbete med AOK på ungdomssidan, säger Håkan Svensson som är en av ledarna i BSOK:s specialsatsning, JOYS.

Konstateras ska att det inte är BSOK som varit ute och värvat Stina Andersson.

– Nej, hon har kommit till oss frivilligt, klargör Carina Svensson, som också jobbar med ungdomar och träning.

• Så fråga till Stina blir varför hon valde BSOK?

– Det är en trevlig klubb och när jag nu ska springa Swedish league och andra stora tävlingar vill jag vara tillsammans med några och då passar BSOK bra.

• Men, vad tyckte AOK:arna om det?

– Nä, de sa att det var väntat.

Och, att Stina nu ansluter i klubben kom lägligt. Vi har ju Linnea Skalberg och Tuva Nylund och med Stina Andersson blir laget komplett. 

Så, välkommen till BSOK, Stina !