Så var premiären avklarad

  • 1 jan 2021

Ett nytt år och ett nytt år som vi verkligen hoppas ska bli bättre och roligare än 2020. Hur det blir med orientering, och då framför allt tävlingar, återstår att se. Men, träna får man och årspremiären skedde i form av något som varit tänkt i säkert 50 år.

Att springa Nyårsorienteringen i skånska Tormestorp har funnits på önskelistan i många, många år. Dock har alltid något skjutit planerna på framtiden. Många gånger med dåliga orsaker eller ursäkter.
Men, i dag – äntligen – blev det av. När det ljusnat bar det av söderut till Tormestorp, några stenkast söder om Hässleholm.
Där arrangerades Nyårsorienteringen för 73:e (!) gången. Dock inte som vanligt. Det var ingen tidtagning och resultatlistor utan i stil med veckans bana. En funktionär tog emot vid samhällets skola där man fick välja bana, anmäla sitt namn och klubb och betala 25 kr via swish. Enkelt, och vid återkomst visade man upp sig så arrangörerna slapp leta.
Valet blev en medelsvår bana på 4,1 km, alltså den distans H70 brukar ha. Har ju varit i Tormestorp i andra OL-sammanhang tidigare och visste att terrängen är tuff. Den hade inte förändrats utan i takt med att man blir äldre blir också framfarten i skogarna tyngre och mer slitsam. Inte minst då det bär uppför och med stenigt underlag.
Men, ”usch” så skönt att få lufsa sig av lite överflöd från julbordet och att få vidröra hittade kontrollskärmar i skogen. Det är ju så det fungerar i coronatider. Men, att vi i någon form kan bedriva vår sport får man vara glad över.
Kollade i Eventor om framtida arrangemang och det finns många om man åker några eller många mil. På närmare håll, i våra bygder, hittades inget. Ingenting.
Tycker BSOK bör gå i spetsen och det skulle förmodligen glädja många. Behövs hjälp i någon form hör av er.
Nu är ju årspremiären avklarad och suget efter mer ökade.