Axel diskade en SM-medalj

  • 11 okt 2020

Med glädje var vi säkert många som kunde se att Axel Elmblad sprang in på silverplats i sprint-SM. Men, en stund därefter gick Axel till tävlingsledningen och berättade att han sprungit där de var förbjudet.

Vår fantastiske 18-åring, som två veckor tidigare vunnit SM-guld i såväl medel- som långdistans i Göteborgstrakten, diskade sig själv.
– På väg från en kontroll mellan två hus var det förbjudet att springa. Jag kollade inte tillräckligt på kartan och där fanns heller ingen snitsel, berättade Axel för undertecknad, sedan andraplatsen i resultaten ändrats till diskvalificerad.
Normalt brukar förbjudna passager vara snitslade.
– Där fanns ingen snitsel och jag kollade inte tillräckligt på kartan där det framgår om man får passera eller inte.
Att Axel Elmblad är en sportsman av högsta rang visade han genom att påpeka för tävlingsledningen var han sprungit. Eftersom han passerat där han inte fick var diskningen inget att diskutera mer.
Det var för övrigt fler grabbar som diskade sig själva. Som Lukas Larsson från Skogshjortarna som var en sekund bakom Axel och Samuel Pihlström, Landehof i H20. När han försvann från toppen fick Emil Auselius en placering bättre och slutade därmed sexa, 52 sekunder efter vinnande Gustav Runefors, Växjö. Bra jobbat igen av Emil.
Från sprinten i Örebro noterar vi också att Linnea Skalberg i D20 gjorde ett klart godkänt race med 20:e plats. Anton Gunnarsson landade som 32:a i H18 medan Filip Trofast kom igen i H21. Han fick det inte att stämma i kvalet utan hamnade i C-final, men där var det ingen som rådde på honom.
Några fler BSOK:are var inte i farten denna helg, men tiotalet medlemmar ska springa Stråken-tävlingarna i Mullsjö kommande lördag.