Axel och Emil vann SM-guld

• 19 sep 2020

Bredaryds SOK:s elitorienterare har gjort det igen. Satt lilla Bredaryd på den stora kartan genom Axel Elmblad och Emil Auselius. De tog var sitt guld i SM-finalerna i medeldistans.

Fem löpare från BSOK var med i medeldistans-SM. Filip Trofast i H21 och Axel Elmblad och Anton Gunnarsson i H18 klarade fredagens kval med glans och tog sig till lördagens A-finaler. Där fanns också Emil Auselius i H20 och Linnea Skalberg i D20. De slapp att kvala då alla anmälda blev direktkvalificerade till final.
Två guld i ett och samma SM är fantastiskt, men än en gång visade Emil och Axel vilken enorm kapacitet de besitter. Att Axel skulle gälla som favorit var solklart då han vunnit kvalet i särklass. Men, att vinna på beställning är svårt, speciellt i orientering där så mycket kan hända.
Men, Elmblad gjorde det igen. Gjorde ett kanonlopp och skrev segermarginalen till hela 2.57 före Fredrik Glännefors, Söders-Tyresö. Det var för övrigt han som var tvåa bakom Axel i kvalet.
Var vi hade Emil i H20 var lite osäkert. Men, det var ju mästerskap och då plockar Forshedas stolthet fram sina bästa styrkor. Som räckte för ytterligare ett individuellt SM-guld. Han vann med 40 sekunder före Viktor Svensk, Stora Tuna.
Övriga tre BSOK:are skötte sig också bra. Anton Gunnarsson har visat att han är tillbaka i landstoppen, blev finfin tvåa i kvalet och nådde 13:e plats i finalen.
Linnea Skalberg kom på 19:e plats i D20 av 41 deltagare och bättre halvan är starkt.
Filip Trofast gör sin första seniorsäsong och det är inte enkelt att matcha de stora gossarna. Filip gjorde det bra, blev 27:a bland 40, bara 6.46 efter överlägsne Gustav Bergman.