Come back för OL-tävlingar

  • 31 aug 2020

Äntligen har tävlandet för orienterarna kommit i gång om än i annan och mindre form. Och, BSOK:s elitlöpare har lämnat fina kvitton. Men, augustis höjdare levererade Carina Svensson i form av ett SM-guld.

Senaste månadsrapporteringen var då februari och mars summerades. OL-tävlandet startade ju de sista dagarna i februari, men redan efter första helgen i mars var det tvärstopp. Då tvingades OL och mycket annat att ta time out beroende på corona-viruset.
Att träna har varit tillåtet liksom veckans bana eller andra varianter utdragna på fler dagar. Klubbens landslagsjuniorer Axel Elmblad och Emil Auselius var i juli på läger i Idre och inte minst Axel imponerade i de interna träningstävlingarna genom att matcha seniorerna med besked.
En DM-tävling, sprint, har avverkats och det verkar bli den enda för Smålands del (medan Skåne, Blekinge och Halland kör fler). Det var i Västervik sprinten sprangs och BSOK lade beslag på två guld, ett silver och brons. Gulden landade i Gummarp då Carina Svensson vann D50 och Mats Nylund H55. Silvret och bronset kom i H21 genom Emil Auselius och Filip Trofast.
En vecka senare arrangerade Jönköpings OK två tävlingar, lördag–söndag. Axel var där och spöade alla i H21. Stackars seniorer…
Senaste helgen var elitlöparna och sprang spetstävlingar i Västervik. Enbart seniorklasser stod på menyn, de bästa i A och övriga i B. Alltså oerhört tufft motstånd, men de våra hängde med bra även om det i A inte blev någon ensiffrig placering. En sådan ordnade i stället Filip på söndagen då han kom sexa (var tia i lördags) i B-klassen.

SM-GULD FÖR CARINA
Sista dagen i månaden slog hon till. Carina Svensson hade dagen före bara blivit 12:a bland 15 i sprint för D50 i MTBO-SM i Södertälje. Ett dygn senare var hon revanschsugen och taggad. Då kontrollerna stod i vägen var motståndarna chanslösa. Carina trampade hem SM-guldet med över tre minuters marginal. Vi beundrar och gratulerar!
Under februari och mars var klubben representerat på 9 tävlingar, varav 3 i Åhus, 3 i Spanien och 3 i Halland. Totalt gjordes 76 starter fördelat på 7 i U-klass, 15 i J-klass, 8 i H21, 34 i 35+ samt 12 i öppna klasser.
Senaste månaden har BSOK haft deltagare i 8 tävlingar. Starterna fördelades så här: Ungdom 9, Junior 2, Senior 12 och Äldre (35+) 22. Det blir sammanlagt 45.
Tävlingarna fortsätter närmast med Eksjö följt av OK Gränsen och fler BSOK:are än tidigare är anmälda. Kort och gott: klubben är på G.