Fyra medaljer i sprint-DM

  • 17 aug 2020

Äntligen en orienteringstävling och med lysande BSOK-resultat. Det blev nämligen fyra medaljer i sprint-DM i Västervik, varav två guld.

Frånsett två första helgerna i mars gick hela vårsäsongen om intet på grund av corona-viruset. Sakteliga ser skogsluffandet ut att vara på gång och sprint-DM med utspridda starttider under många timmar kunde genomföras i ett gassigt Västervik.
Men, de BSOK:are som var där visade att de vinröd-klädda blir att räkna med även det här stympade året. Gummarpsparet Carina och Mats (alltså Svensson  respektive Nylund) kutade hem var sitt guld. Mats var 36 sekunder före andre man i H55 och Carina hela 1.13 före sin tvåa i D50.
Filip Trofast gjorde ”riktig” debut i H21. Han har ju sprungit i klassen tidigare, men då inte haft åldern inne. Nu är han på sitt 21:a år och därmed senior. Han blev också bäste senior, men fick nöja sig med brons.
Före var nämligen två juniorer. Silvret tog vår Emil Auselius, som fick ge sig med 21 sekunder mot landslagskompisen Gustav Runefors, Växjö.
Men, fyra härliga BSOK-medaljer och klubben hade dessutom Anton Gunnarsson som femma i H18 och Maja Nylund som sjua i D10. Tio medlemmar var med och övriga kämpade bra. Magnus Trofast var bara 3.19 efter vinnaren i H50 men fick nöja sig med 14:e plats.
Kommande helg har Jönköpings OK tävling, men förmodligen är ”taket nått”. Söndag 30 augusti arrangerar OK Tyringe distrikts- eller närtävling och dit finns det gott om platser – ännu. Se Eventor.