OL-säsongen har rivstartat

  • 4 mar 2020

När Vasaloppet åks startar också OL-säsongen. För BSOK började tävlandet redan i februari och upptakten kan kort och gott beskrivas som en fantastisk rivstart.

Mitt i februari for ett gäng BSOK:are tillsammans med kollegor i Växjö OK till Spanien och träningsläger. Där sprangs också tre tävlingar på två dagar. Först medel och sprint, dagen efter långdistans.

Och, det gick bra för BSOK:arna. Totalt fem segrar. Ina Skalberg vann både medel och sprint. Emil Auselius slog knock out i i H20E och var 3.48 före andre man. I herrar elit kom Axel Elmblad sexa och Filip Trofast 15:e. Andraplatser tog Carina Svensson och Tuva Nylund liksom Håkan Svensson.

På eftermiddagen kutades sprint och då vann Axel herrar elit, en sekund var segermarginalen. Håkan tog hem H55 och Emil var trea i H20E.

Far och son Trofast, Magnus och Filip sprang också lången där Filip tog en fin niondeplats.

Svensk OL-premiär arrangerade Pan-Kristianstad  – som vanligt. Först nattävling i Degeberga, sedan medel och lång i Åhus. Och, precis som i Spanien blev det stora framgångar för klubben.

Axel Elmblad visade hög nivå rakt igenom och presterade kilometertider runt 4.30 i den fina Åhusterrängen. Inte för inte vann Axel alla tre racen i Sverigepremiären. Han blir svårslagen det här året.

Utöver Axel bokfördes klubben för 13 topp-5-placeringar, vilket är riktigt bra. Här är de som svarade för det: Emil 3, Hugo Auselius 1+4, Håkan Auselius 2, Ina Skalberg 4p3, Linnea Skalberg 4+5, Carina Svensson 2+1+3 och Håkan Svensson 1+2. Lägg till det Filip Broling, som presterade tre lovande lopp i den hårda H16-klassen.

Så, nu är säsongen i gång på allvar. Tveklöst har BSOK rivstartat i högt tempo och fortsättning lär följa.