Så nära, så nära, Filip

  • 14 sep 2019

I går tog Tuva Nylund sin första SM-plakett. I dag var Filip Broling oerhört nära att göra det också. Han var bara två sekunder för sen(!).

Filip har jag lärt känna som en glad, pigg och härlig kille. Inga ledsamheter även om det ibland gått lite för fort i skogen med missar som följd. 

Han är ensam i klubben, om man ser till åldrarna 13–16 år, men tränar och tävlar riktigt flitigt. Det kommer att ge resultat. 

Mer eller mindre fick han ett genombrott när han i dag sprang in som elva i långdistansen på ungdoms-SM. Bland 121 startande 15-åringar. De tio bästa får en SM-plakett och en sådan hade Filip varit värd. Man lider med att han bara var två sekunder från tiondeplatsen.

Men, jag tror Filip knyter näven i byxfickan. Nu vet han att han kan hävda sig bland de främsta.

Skrev i går om Tuvas positivt överraskande fjärdeplats i sprinten. Tuva spang lången också och blev 21:a bland 123. Bra kämpat med ömmande benhinnor.

I dag har det också kutats kval i Hälsingland inför söndagens SM-finaler i långdistans. Fem BSOK-juniorer är med och alla fem, Axel (kval-etta), Filip T (tvåa), Emil (tolva), Anton (tolva) och Linnea (artonde) kvalade in till A-finaler.

Vi hoppas på att få återkomma med nya SM-framgångar.