Carina tog dubbel i MTBO-SM

  • 26 aug 2019

Ännu en lyckad helg kan summeras med flera segrar och framför allt två guld och ett silver i MTBO-SM för Carina Svensson.

Som alla – eller de flesta – vet har Carina ”lite” skadebekymmer och svårt att springa. Cykla går bättre och det bevisade hon när mountainbike-SM med karta på styret ägde rum i Tullinge. Tre tävlingar på tre dagar, sprint, lång- och medeldistans.

Och, vilket facit Carina radade upp: Guld i sprint, guld i långdistans och silver i medeldistans. Jag garanterar att alla dina klubbkamrater instämmer i ett högljutt: Grattis!

Anderstorps OK hade tävling i lördags och 28 från BSOK sprang. I herrarnas huvudklass var det BSOK på första, tredje och femte plats, genom två H18-löpare och en H55:a. Trion i klartext var Axel Elmblad, Anton Gunnarsson och Håkan Svensson. Det finns knappt ord för Axels lopp; han var 4.33 före tvåan och hade en kilometerfart på 5.41(!).

Förutom trion i H21 hade vi två andra- och två tredjeplaceringar. Maria Andersson och Åsa Wadensjö Leo var tvåa i D60 resp. D50 och Katarina Östberg och Ina Skalberg trea i D21 resp. D50.

Slutligen hade vi en vinnare i Göteborgs O-meeting. Där dök Filip Trofast upp sista dagen  och vann H20.

Gångna helgen var också genrep för flera, ty nu stundar en DM-helg med natt i Västervik och lång hos IKHP. Till ostkusten har vi bara Filip Broling anmäld, men till lång-DM finns 13 förhandsanmälda.

Helgen därefter står vi själva som arrangörer för två DM-tävlingar, medeldistans lördag 7 september och stafett söndag 8 september. Stina Albinsson och Kenneth Waltersson är tävlingsledare.