Sjätte segern i Breddkavlen

  • 20 jun 2019

Så har Nissadals Breddbudkavle avgjorts och för tredje året i rad vann BSOK. Stort – eller störst – del i triumfen hade Axel Elmblad. Han bidrog med 15,9 kilometer av lagets totala 52,0.

Undertecknad hade aldrig tidigare sprungit denna kavle och det var en ära att få representera BSOK lag 1 med stjärnor som Axel Elmblad och Moa Hansson i laget. De kompletterades med Sofia Skörde och Martin Hammö Wennerholm, som jag vet kan springa fort. Det var med en viss press lagets +70-gubbe gav sig ut på två av banorna, men det var samtidigt en härlig utmaning som gav inspiration.

Det var ett nöje att få vara med och vinna och som vi vann. Vi sprang nästan fem kilometer mer än tvåan, ett AOK-lag. Noteras ska också att vi under tävlingens gång fick en sjätte lagmedlem, Filip Trofast. Han skulle egentligen inte deltagit, men entusiasmerades tydligen och luffade runt den korta banan.

Sist men inte minst en stor blomma till Arne Andersson. Han åtog sig frivilligt att vara lagledare och hålla ordning och reda i växlingsbåset. Bra jobbat Arne och du har din del i BSOK:s totalt sjätte seger i denna breddkavle. Arne var uppsatt i lag 2, men lät i stället unge August Grahn springa två banor. Det klarade August med bravur. 

Förutom August sprang Anton Gunnarsson, Mats Nylund (blev tyvärr skadad), Micael Elmblad, Maria Andersson och Arne Andersson i lag 2. De kom på 10:e plats bland 16 lag.

Tidigare har klubben vunnit 2011, 2012, 2014 plus de tre senaste åren.