Bra kämpat i finska skogar

  • 17 jun 2019

Att springa världens största stafettorientering har blivit tradition i BSOK. Nu har ett gäng varit i Finland igen och visat upp fina vinröda takter.

Herrarnas Jukolakavle lockade 1 950 lag och att komma på 231:a plats är klart godkänt. Samma betyg får tjejerna som kutade Venlakavln då de komn 182:a bland 1 692 lag.

Damerna var först ut i den finska buschen och klubben hade ett och ett halvt lag på startlinjen. I lag 1 sprang Moa Hansson, Amelia Skalberg, Katarina Östberg och Linnea Skalberg. Kvartetten gjorde jämna race och växlade så här: 185–148–137 och så 182 i mål. Andralaget hade två inlånade löpare, Agnes Spånér på första sträckan och Ebba Envall på slutsträckan. Carina Svensson och Ina Skalberg sprang mellansträckorna och en extra blomma till Carina som var 132:a på sträckan.

Herrlaget bestod av Emil Auselius, Anton Gunnarsson, Fredrik Johansson, Stefan Johansson, Håkan Svensson, inlånade Erik Hansson samt Henrik Andersson. Lagets positioner var de här: 79–232–229–338–256–246 och i mål 231. Två löpare stack ut med starka insatser, Emil på startsträckan, då han bara var fem minuter efter täten, och Håkan på femte där han plockade många placeringar.

Under gångna helgen sprangs också Tre skåningar och en dansk i Helsingborg och en etapp i Helsingör. Martin Hammö Wennerholm och sonen Mio var där och Fredrik Eriksson gästspelade på lördagen med två starter. Vi gläds åt Mios insatser i H10. Han hade placeringarna 6–6–5–8 och blev  totalt femma, cirka 15 minuter efter vinnaren, en grabb från Vänersborg som vann alla etapperna.

Närmast på menyn står Nissadals breddkavle på onsdag. Vi ses väl där..!