Erén och Thomas nära medalj

  • 10 jun 2019

Marginalerna med sig hade inte makarna Albinsson, Erén och Thomas, när de var uppe i Hälsingland och sprang veteran-SM. Båda missade var sitt brons med 20 respektive 23 sekunder.

Tre BSOK-veteraner tog tillfället i akt att springa VSM som Alfta-Ösa arrangerade. SM-medalj fanns det hopp om, inte minst då Thomas förra året i Perstorp vann lången och tog silver i medeldistans.

Och, Thomas visade i lördagens långlopp att han tillhör Sverigetoppen i H65. Han blev fyra, 23 sekunder från bronset och endast 34 från guldet. Lägg till det att han tappade en minut redan på första kontrollen och runt två på en senare kontroll. Surt, sa räven…

Dagen efter var det medeldistans och Thomas fick starta först. Sannolikt inget drömläge och i jakten på revansch blev det missar och 21:a plats.

Erén var förra året 13:e och 5:a, men förbättrade dessa placeringar. Hon blev sexa i lången och fyra i medel. Då var hon bara 20 sekunder från bronset. Surt, sa räven…

Maria Andersson sprang i D60 och gjorde två jämna och helt godkända race. Det blev 25:e plats i lång och 21:a i medel. Arne var också med, men nöjde sig med öppen klass.

Under förra veckan avslutades också OK Stigens 5-dagars på hemmaplan. Magnus Trofast sprang alla fem etapperna och imponerade på långa banan med facit 1–3–1–1–2. I övrigt kneps tolv ”pallplaceringar” och alla resultat finns på Stigens hemsida.