Emil uttagen till junior-VM

  • 4 jun 2019

Tror att alla i Bredaryds SOK instämmer: Vi lyfter på kepsen för Emil Auselius och säger grattis till JVM-biljetten!

Nyheten damp definitivt inte ner som någon överraskning. Nej, vi var nog många som begrep att Emil skulle få en av de sex platserna.

Det har han själv lagt grunden till genom en makalöst jämn och stabil vårsäsong med synnerligen hög nivå. Den har kort och gott varit fantastiskt bra. Redan i slutet av mars visade Emil storform med brons på natt-SM. Ett par veckor senare blev han tvåa – efter Filip Trofast och trea i Swedish league i Värmland. Några veckor efter det var han fyra, trea och trea i SL-tävlingarna i Stockholm.

Formtoppen spetsades ytterligare då förbundsledningen kallat till JVM-tester utanför Tidaholm. Räknar vi bort en norsk kille var Emil fyra i medeltestet varpå han var etta i lången dagen efter. Då var han i princip JVM-klar. Förbundskaptenen Kalle Dahlin sa inte ja, men tyckte att Auselius kunde förbereda sig för JVM i Danmark i juli.

Nu finns truppen spikad och de här ska representera Sverige:

Emil Auselius, Bredaryds SOK, Axel Granqvist, OK Ravinen, Erik Herne, OK Ravinen, Samuel Pihlström, OK Landehof, Gustav Runefors, Växjö OK och Viktor Svensk, Stora Tuna OK.

 Än en gång: Grattis Emil och lycka till !