Ny SM-medalj för Elmblad

• 3 jun 2019

Merparten av landets orienteringsklubbar tar sällan eller aldrig någon SM-medalj. BSOK tillhör inte den skaran, tvärtom. I år har det redan blivit tre medaljer.

De två första erövrades vid natt-SM utanför Hässleholm. Då tog Axel Elmblad silver i H18 och Emil Auselius brons i H20.

På årets första dag i juni sprangs finalerna i sprint-SM i Hudiksvall. Då stod Axel åter på prispallen. Som bronsman i H18 efter Samuel Pihlström, Landehof, och Viktor Svensk, Stora Tuna.

H18-banan mätte 2 330 m och innehöll 22 kontroller. Axel var aldrig sämre än fyra någon gång, vilket vittnar om ett stabilt och starkt lopp. Han var faktiskt inte uppe i ledning eller tvåa utan slogs om bronset med Benjamin Näslund, Skogslöparna. En kamp Axel vann med två (2) sekunder. Han var 47 sekunder från guldet och 32 från silvret.

BSOK hade även Emil Auselius, Filip Trofast och Anton Gunnarsson med i A-finaler. Emil blev sexa i H20, bara 29 sekunder efter vinnaren. Filip landade som 18:e och i H18 kom Anton 32:a.