Tio medaljer i sprint-DM

  • 20 maj 2019

Med 25 medlemmar i Älmhult var BSOK en av de störst representerande klubbarna då sprint-DM avgjordes. Och, bredd gav också resultat: 10 pallplatser, fördelat på 4 guld, 4 silver och 2 brons.

Det blev en lång dag i Älmhults centrum då individuella DM startade kl 11 och stafetterna kl 15. Många visade att de kan det här med stängsel, smala passager, trappor etcetera. För oss med mindre vana och med dålig syn var det mycket av kurra-gömma och letande.

Hur som helst blev det tio medaljer. Axel Elmblad sprintade hem H18 och var överlägsen, 1.31 före tvåan. Katarina Östberg tog sitt första DM för BSOK och vann D35 hela 3.05 före tvåan. Båda våra mästare har genomgående varit i toppen denna vår.

Silver blev det för Filip Trofast i H20 (slagen med 0.48), Carina Svensson i D50 (0.34) och Mats Nylund i H50 (0.22). Brons tog Emil Auselius i H20 (+1.00) och Stina Albinsson i D35 (+3.41).

På eftermiddagen hade vi tio lag på startlinjen. Tyvärr blev tre lag inte godkända, men de var i gott sällskap då hela 26 lag blev utan placeringar. Vi tog i alla fall två guld och framför allt det största. Filip  och Emil tog steget upp i H21 och krossade allt motstånd. De var 3.51 före Växjö. Smaskens!

Åsa Wadensjö Leo och Carina Svensson var titelförsvarare i D45 och inga lag rörde dem. De var 1.33 före Jönköping. Slutligen blev det silver för H65-laget, Arne Andersson och undertecknad. Att tre lag diskades ber vi inte om ursäkt för..!

Mitt i vecka 21 var vi arrangör för andra etappen i Nissadals ungdomscup. Vädret var toppen, vi var många som var på Liavallen i Kulltorp och hjälpte till. Allt var proffsigt, men lite bittert att två kontrollstolpar förväxlats (kodsiffrorna stämde inte då). Felet rättades till under tävlingens gång, men några ungdomar drabbades. Det beklagar vi samtidigt som vi tar lärdom och kontrollerar extra noga nästa gång.

Nu är vi inne i en lugnare mellanperiod men för eliten väntar JVM-tester och sprint-SM.