Stora framgångar på Natt-SM!

  • 1 apr 2019

image: Stora framgångar på Natt-SM!

Två gånger fick vår klubb äran att kliva upp på prispallen i årets första SM-tävling. Axel Elmblad tog silver i H18 och Emil Auselius brons i H20.

Att Bredaryds SOK står sig starkt i svensk orientering bevisades än en gång. Natt-SM var först ut av årets mästerskap. Arenan var i Hörja norr om Hässleholm. Banorna gick fram i den tuffa Vedematerrängen.

Sex BSOK-juniorer var på plats och icke oväntat var det Axel Elmblad och Emil Auselius som bäst matchade den svenska eliten.

Axel är nu junior på riktigt även om han provat på både junior- och seniorklassen. Att vara yngst i en tvåårs-klass är alltid tufft, men det klarade Axel – liksom Emil – galant. Åsenhöga-expressen gjorde rakt igenom ett starkt och snabbt lopp på den 8 kilometer långa H18-banan. Han passerade kontrollerna i ledning och var ny etta då han sprang över mållinjen.

Men, kvar i skogen fanns en viss Viktor Svensk från Stora Tuna. Den gossen leker man inte hur som helst med. Han stod i mörkret i en klass för sig, ledde vid alla kontrollerna och var till slut 2.58 före Axel, som i totallistan var tvåa under hela racet. Och, Axel hade i sin tur en och en halv minut tillgodo på trean Philip Carlsson från Nyköping.

Emil Auselius är numera äldre junior, alltså i H19-20. Efter en bra start och tvåa vid första ”lyktan” gjorde han en bom på andra kontrollen. Hux flux var Emil nere på elfte plats. Jakten uppåt inleddes direkt, med en sträckseger. Länge låg han femma, men vid 12:e av 17 kontroller var Emil på bronsplatsen. Den höll han in i mål och var till slut 3.01 efter vinnaren Axel Granqvist, Ravinen, och en minut bakom silvergrabben August Mollén, Denseln.

Men, silver och brons till BSOK är något alla klubbkamrater och många andra gläds åt. Stort grattis till er båda!

Övriga fyra BSOK:are kämpade också bra. Filip Trofast blev 11:a i H20, bara 16 sekunder från tionde och sista plakett-plats. Anton Gunnarsson blev 33:a i H18, medan Linnea Skalberg och Tuva Nylund landade på 54:e respektive 57:e plats i D18.

  

 

 /Sölve Andersson