OL Träning onsdag 20/4

  • 17 apr 2016

OL-Teknink Brunbildsorientering, vanlig OL bana med avkortningsalternativ finns också.

Samling SV. delen av Vitarör kartan. Anvisning med OL skärm på vägen Eskilstorp-Väset. Sedan ytterliggare ett par skärmar som visar er rätt.

Träning startar 17,30 till 18,30. Ungdomsgrupperna samlas 17,30 vid klubbstugan för gemensam avresa eller 17,45 för de som åker direkt till samlingsplats.

Vid frågor om träningen ring Stefan S. 072-7229318.

 

Förberd er träning med att läsa nedan Syfte.

 

  Brunbildsorientering

 Vad tränar jag:

 Brunbildsorientering innebär att man tränar kartläsning enbart genom att läsa på brunbildskarta där flera detaljer är borttagna beroende på svårighetsgrad (färgskalan).  Att träna hålla hög fart i terrängen och öva på att generalisera bort smådetaljer, kompassen är ett viktigt hjälpmedel vid denna typ av träning. Tränar även upp grovorienteringen på långsträckor, skrålöpning etc.

 Hur gör jag:

Det krävs stort focus från start. Börja i ett lugnt tempo, bli bekväm med kartan. Använd kompassen som stöd. Läs på dom större tydliga höjderna, öva på att runda de största höjderna för att spara kraft och förenkla. Använd stoppljus tekniken när ni närmar er kontrollen. Välj rätt längd på banan så ni orkar hålla koncentrationen uppe hela tiden.