Mighty Marsh Run 2016

  • 28 mar 2016

En introduktion till Trail-loppet som arrangeras i samband med HC-sprinten

Mighty Marsh Run

Som många vet så kommer vi i år att arrangera även ett trail-lopp, MMR, i samband med HC sprinten. MMR kommer att starta 11.00 på söndagen, alltså en knapp timme efter att de sista orienterarna på HC sprinten gått imål. Målet är detsamma, vid hästarenan på High Chaparral. Inom kort öppnas en egen hemsida för MMR. Den kommer att finnas till höger på startsidan intill där HC- sprintens länk finns nu. Inbjudan kommer givetvis upp på MMRs sida och det finns redan nu pappers-inbjudningar som vi får hjälpas åt att dela ut. 
Vi har hittat en upplevelserik bana och har en perfekt arena. Målsättningen är att få minst 200 deltagare. Men det krävs ju givetvis att vi hjälps åt att marknadsföra loppet bland vänner och bekanta. 
Många av oss är arrangörer till HC-sprinten och självklart ingår det att vi alla är kvar och ser till att MMR blir en fullträff precis som HC-sprinten!

Nedan finns en text som inom kort finns på såväl MMR:s som HC-sprintens hemsida och ger ytterligare lite information om vad det är för typ av lopp!


Mighty Marsh Run


Mighty Marsh Run - vad är det? Stora moss loppet... ja det är namnet på årets stora nyhet för High Chaparral-sprint helgen den 11-12 juni. Vi tycker att miljön runt High Chaparral är så häftig så vi fick ide´n att skapa ett trail-lopp som ett bra komplement till de båda sprint-orienteringarna som arrangeras lördag kväll och söndag morgon. 
Trail-lopp ligger ju helt rätt i tiden och vi kan bjuda på en mycket varierande bana som mäter cirka 2,5 km. Sträckningen går längs öppen böljande tallskog, mjuka barrstigar, mer eller mindre öppen mosse, passerar ett par vattenhål och avslutas med lite sandlöpning. Beroende på ålder kan man springa 1, 2 eller 4 varv på banan. 
MMR vänder sig till alla som tycker det är kul att springa och inte har något emot att bli lite blöt och lerig. Alla från glada motionärer till elitlöpare är välkomna. Varför inte samla ihop jobbarkompisarna, grannarna eller familjen och utmana er själva på ett garanterat annorlunda och kul lopp. Är ni 3 personer som springer samma banlängd så kan ni dessutom delta i lagtävlingen. 

Och som sagt, på lördag kväll och söndag morgon arrangeras sprint-orienteringar från samma arena som MMR. Så varför inte testa en orienteringsbana, det går att anmäla sig på plats och det finns banor av varierande svårighetsgrad. Arrangörer kan förklara hur det går till om du är osäker...

High Chaparral erbjuder inträde till nöjesanläggningen för endast 50 kr om du deltar i något av loppen. Det gäller både lördag och söndag (50 kr/dag). Barn kortare än 1 meter går in gratis, så passa på att upplev lite riktig western-känsla i en av nordens största nöjesparker. High Chaparral erbjuder också många olika boendeformer för er som vill övernatta! 

Mycket välkomna till MMR