Hoppa till sidans innehåll

SMKF 11-4


Hej igen,

 

WOW, vilken kickoff vi fick i Halmstad. Det var verkligen energi givande att träffa alla som var med på lägret. När vi hade vår första genomgång på fredagskvällen så kändes det i magen att detta var något viktigt för vår framtid, att enas och sätta upp gemensamma mål för SMKF. För mig var det svårt att läsa av någon respons, många nya ansikten och jag gissar olika förväntningar på helgen.

När  vi sen träffades för nytt möte på söndagen innan vår Biathle tävling och skulle summera helgen, var det tydligt för mig att detta är en väg att gå.

Vi pratade om intern rekrytering bland de över 10 000 medlemmar som finns i de föreningar som i dag är anslutna till SMKF. Alla trodde att vi borde kunna rekrytera 60 nya per år internt.

Extern rekrytering, genomförs framför allt genom att synas mer och då i huvudsak genom SM-veckan. Här satte vi målet på 40 nya aktiva per år, dvs en ökning totalt med 100 aktiva/år.

En del av våra ledare fick en dag tillsammans med SISU där de berörde många olika saker men även här var det stort fokus på rekryteringen.

 

Innan jag går vidare med vad som händer efter detta vill jag ge några kommentarer runt helgen. Vi har fått mycket respons från de som var med och även om det mesta är positivt så finns det naturligtvis saker som kan göras annorlunda och bättre.  Bifogar ett mail från två 12 åriga tjejer från Anderstorp OK;

Hej! Det var ett av dom roligaste läger vi har vart på. Dom sakerna vi har prövat var jätte roliga! Den gren vi tyckte var roligast var militär hinderbana på land. Vi satsar på att vinna tränings priset på SM-veckan om vi får va med i alla grenar. Finns det 12 års klasser i alla grenar?” 

 Alla som var där var bäst!

 MVH Elise och Sofie från Anderstorps OK

 

Detta var vad jag vet första gången alla tre idrotter samlas under ett tak för att genomföra något tillsammans och summeringen är att vi skall försöka göra detta till en årlig tradition, en kickoff för alla inom SMKF på vårkanten. Här blir det fokus på intern rekrytering och att alla föreningar har med sig någon ny tilltänkt aktiv inom våra idrotter. Men vi kommer också titta på upplägget så att vi även lockar redan etablerade att komma  för att få ett bra träningsläger. Nog om detta, jag vill slutligen tacka Mats och Ulf för deras arbete med lägret och till sist alla som var där och gjorde det så lyckat som det blev.

 

När ni läser mailet ovan från tjejerna så ser ni att de vill vinna priset på SM-veckan. Detta är ett internt pris som vi skapat där  vi kommer utse årets SMKF SM-mästare. För att vara med i tävlingen om detta prestige fyllda pris så måste man deltaga i alla tre SM-starterna som vårt förbund har. Detta innebär Biathle på torsdag kväll, OL-skytte; lördag lunch och militär femkamp lördag och söndag. Jag bifogar information nedan. Vi jobbar just nu med att försöka erbjuda alla deltagare från förbundet en bra och prisvärd lösning med boende och mat på regementet under SM-veckan. Det skulle vara underbart om vi kan vara upp mot 200 startande på våra tre olika tävlingar under SM. Nu är det upp till alla föreningar att sprida budskapet, att jaga  sin aktiva för att få ett stort startfält i Halmstad. Vi vet att mycket folk föder ännu mer folk, tänk när man i Sverige börjar prata om mångkampsboomen.…precis som man på 80-talet pratade om löparboomen….Inbjudningar till SM-tävlingarna kommer snart vara klara och finnas på våra hemsidor.

 

Dessutom kommer vi som jag nämnt tidigare nu kalla ihop till ett möte med representanter från de olika leden inom förbundet (anställda, distrikten, föreningar) för att tydliggöra de roller och ansvar som finns på de olika delarna i vår organisation. Här kommer vi också använda allt det material som kommit fram från våra  ledare under deras utbildning i Halmstad. Jag har redan några få namn, men vill du vara med i denna grupp så hör av dig under nästa vecka till mig. Ambitionen är att detta arbete skall startas upp i slutet av denna månad för att vara klart till SM-veckan.

 

Den 13 april kommer vi hålla vårt nästa styrelse möte inom SMKF. Det finns en del frågor som kommer beslutas där och det innebär att jag kommer skicka ut ett nytt SMKF-NEWS efter mötet.

 

NU KÖR VI MOT EN SM-VECKA SOM SKALL GE EKO I IDROTTS SVERIGE!

 

 

 

Med vänlig hälsning

 

Sven Lindeberg

Generalsekreterare

Uppdaterad: 06 APR 2011 08:19 Skribent: Fredrik Johansson

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi