Hoppa till sidans innehåll

Utan Axel – ett blekt SM

11 SEP 2022 19:05
Klassiska SM, alltså långdistans, har avgjorts i Dalarna, men bittert nog utan BSOK-framgångar. Victor Hörnquist hade en topp-10-placering på gång men landade som nr 16, vackert så.
  • Uppdaterad: 11 SEP 2022 19:05

Av åtta anmälda till kvalet i lördags kom sex till start. De två som saknades var Nicolina Moberg och Axel Elmblad. Den sistnämnde har inte tävlat sedan 5-dagars, som han vann överlägset efter fyra etappsegrar och en andraplacering. Sedan har det varit motigt.

– Känner mig inte i form och har inte tränat riktigt på sex veckor, suckar Axel, som under året haft covid och även svinkoppor.

Han har kollat EKG och andra värden som varit godkända, men det är något som inte vill släppa.

Axel hade behövts i Dalarna och det var ingen som så att säga kunde fylla luckan efter honom. All heder till Victor Hörnquist, som efter fjärdeplacering i kvalet såg ut att kunna nå årets målsättning som är en topp-10-placering på SM eller Swedish League. Han blev i stället 16:e i H18 och var då dussinet minuter efter segraren. Alltså en insats som är klart godkänd.

Emil Auselius var kvalsjua, vilket tände förhoppningar, men konkurrensen i H21 är stentuff. När Emil inte heller fick till rätt flyt blev det 22:a plats, 18 minuter efter Gustav Bergman. Clara Samuelsson var åtta i kvalet och slutade 25:a i finalen. Anton Gunnarsson (tappade pinnen) och Filip Trofast (ej godkänd) blev utan placeringar.

Samtidigt med lång-SM i Bjursås sprangs ungdoms-SM i Stockholm. Hjalmar Folkestad skötte sig bra och blev 16 bland 98 i långdistansen. Han fick springa i Småland lag 3 i stafetten och förde laget i mål på 14:e plats.

På ”hemmaplan” var ett tappert gäng i Nässjö och kämpade i gula och gröna skogar, medan Leif Söderlind sprang på Hallandsåsen. Det gjorde han med bravur och fixade klubbens enda seger denna helg.

SM fortsätter kommande helg med medeldistans och stafett. Största frågan är om Axel återhämtat sig och kan ställa upp?

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi