Hoppa till sidans innehåll

SM-guld i stafett – utan Axel !

18 SEP 2022 17:02
När Axel Elmblad inte fanns med i BSOK:s juniorlag i stafett-SM satte arrangörerna inga GPS-sändare på de vin-röda. Men, BSOK var icke uträknat. Victor, Gustav och Anton satte alla på plats och bärgade guldet.
  • Skapad: 18 SEP 2022 17:02

– Topp-10 tänkte vi och hoppades även på medalj, skriver startmannen 17-årige Victor Hörnquist, som svar på undertecknads sms-grattis.

Och, Victor tillade: 

– Att vi tog guld är fortfarande svårt att förstå.

I det instämmer säkert hans lagmedlemmar. När Victor för snart ett år sedan aviserade att han ville fortsätta sin karriär i BSOK tänkte jag så här:

Victor kommer att bli svensk mästare 2022. Mina tankar hade då Victor, Anton och Axel i laget.

Men, det blev ju guld utan Axel och även om det inte var en jätteskräll så var det nog överraskande för många. Att Victor skulle klara sin uppgift tvivlade jag icke på. Han har kapacitet och fina möjligheter att nå långt. 

När jag såg att Gustav Ohlin var anmäld till SM-tävlingarna i Dalarna var tanken ungefär så här: Kul att han hänger med gänget, utan att ha några som helst förväntningar. Han hade ju bara gjort fem tävlingsstarter, varav tre i stafett. Och, utan att imponera.

Men, Gustav gav ett positivt besked redan i medel-kvalet då han blev heat-femma. Det bäddade för en plats i juniorernas lag 1 tillsammans med Victor och Anton. Och, visst förtjänade Gustav den platsen. Gick ut som femma, kom in som tvåa och skickade i väg Anton på medaljplats.

Man höll ju på att krypa ur skinnet av spänning. Var i Skåne och gjorde tävlingspremiär för året, men hade ständig kontakt med gamle vännen Mats Abrahamsson i Stockholm, som inte missar något när BSOK är i farten. Vi häpnade av förvåning då juniorerna för oss, tämligen oväntat, var med i guldstriden. Och, ledde när Anton kommit ikapp Göingarna som gått ut 4.32 före.

Måste understryka och berömma Anton lite extra. Hans insats var grym och/eller cool. Att bära det tunga ansvaret och bärga ett SM-guld kräver något de flesta saknar. 

Så, stora grattis till alla tre, Victor, Gustav och Anton. Ni har verkligen svarat för en prestation som ger eko i OL-Sverige.

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi