Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Härligt formbesked av Emil

05 JUL 2022 19:39
När åskan dragit bort från bergen i Italien kunde 5-dagars där fortsätta och med ny etappseger för Håkan Svensson. Seger och lovande sådan tog också Emil Auselius på tisdagen.
  • Skapad: 05 JUL 2022 19:39

På ostkusten, Överum närmare bestämt, sprangs första etappen av Tjust 2-dagars. Emil Auselius var anmäld i H21 och hans start var intressant. Emil har ju under våren visat lovande form med två vinster i Tibro, sjunde plats i natt-SM och inte minst formidabla lopp i flera stafetter. Tvåa på långa natten i 10-mila är en merit som duger och ger respekt och i Jukola förde han fram BSOK från 82:a till 45:e plats.

Ostkusten bjuder ofta luriga banor i detaljrika områden och det krävs envis skärpa från start till mål. Emil visade att formen står sig gott. Han dominerade H21-klassen och vann till slut med klara 3.24 före Simon Jakobsson, Västervik.

Andra etappen I Italy 5-days avbröts efter en knapp timme då ett ruskigt åsk-o-väder drog fram över tävlingsområdet i Madonna di Campiglio. Etappen ströks i sammandraget och programmet stuvades om. I dag sprangs egentligen ursprungliga etapp 5.

Håkan Svensson tog andra raka etappsegern i M55. Han har haft samma tvåa bakom sig, och leder nu  totalt med 1.13. Thomas Albinsson blev bäste svensk igen och åter på tredje plats. Han är definitivt med i kampen om slutsegern. Albinsson är tvåa totalt, 1.49 efter en ledande schweizare.

Nämnas ska också Ina Skalberg, som var finfin femma i W55.

Ett mål för klubben det här året är att minst 100 personer ska springa en tävling. Vi kan avslöja att det målet redan är uppnått. Dags dato har 108 medlemmar representerat klubben i tävling. Och, fler blir det!

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi