Hoppa till sidans innehåll

Håkan upp i topp direkt

03 JUL 2022 22:38
Flera BSOK:are var i farten då juli inleddes med flera intressanta tävlingar. En kvintett är i Italien där 5-dagars inleddes med sprint och Håkan Svensson vann – föga överraskande.
  • Uppdaterad: 03 JUL 2022 22:38

Håkan springer sällan sprint, men visade att han även behärskar det gebitet. Bland 86 ”gubbs” var Håkan 24 sekunder före tvåan, en belgare.

Thomas Albinsson förutspås bra chanser i 70-klassen efter en makalös vår då han stormat förbi alla i Sverigelistan. Fick dock nöja sig med tredje plats på premiären i italienska höjderna, 1.46 bakom vinnaren.

Ina Skalberg var 13 i W55 och dottern Linnea 27 i W Elite (högsta klassen). Linnea var 4.45 efter Sara Hagström, som kom direkt från sprint-VM. Definitivt är Linnea på rätt spår.

En duo fanns i Sälen på 3+3 vid Högfjällshotellet där det bjöds svåra banor. Gå gärna in på Livelox och kolla. Magnus Trofast inledde strålande och var åtta bland 51 första dagen. Stina Andersson har löparknä och överbelastning i höften och avstod de två första dagarna. Sprang dock söndagens medeldistans och kom tia i D18E. Positiv placering.

Det var några år sedan BSOK sprang Tjoget. I helgen fanns klubben med i en konstellation OK Bävern/Bredaryds SOK. Laget bestod av 18 ”bävrar” och två före detta. Nämligen bröderna Linus och Oliwer Lundberg som ställde upp för sin tidigare klubb. Oliwer visade att han är en bra startman, kom in som trea några sekunder efter ledaren. Linus sprang en lång nattsträcka, var femma på den och förde fram laget rejält. Till slut blev laget 26:a, några timmar efter vinnande Orion.

I stort sett springs det orientering nästan varje dag den här månaden. Och, den verkliga höjdaren är ju junior-VM i Portugal med start måndag i nästa vecka. Då håller vi tummarna för Axel Elmblad. Ska han komma hem även i år med medalj?

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi