Hoppa till sidans innehåll

Emil är nära en EM-plats

09 JUL 2022 18:48
Kanske, kanske inte, men nog har Emil Auselius en bra chans att bli uttagen i landslaget som ska tävla i EM. Första testtävlingen slutade med en finfin sjundeplacering för Emil.
  • Skapad: 09 JUL 2022 18:48

Efter sina övertygande segrar i Tjust 2-dagars måste förväntningarna har stigit. Han vann båda dagarna med distans till de andra i H21. Men, Emil intog en låg profil och menade att hans chanser till en EM-plats inte fanns.

Däremot, 10 % chans, gav han för en plats till student-VM, dit uttagningarna också baseras vad löparna presterar i Aneby.

Dagens medeldistans blev en dubbelseger för familjen Svensk i Stora Tuna. Viktor, förstaårssenior, vann 14 sekunder före Emil och trea kom Anton Johansson, Orion. Han är son till Martin som skolades på BSOK:s nybörjarkurser i Forsheda en gång i tiden.

Emil kom alltså sjua. Han var 2.35 efter Viktor Svensk, men bäste smålänning, 24 sekunder före Gustav Runefors. Växjö, som blev nu 15.

Så, till Norge där paret Nylund och Svensson fortsätter vinna. Både Carina och Mats tog sina tredje etappsegrar. Carina har inför sista etappen i morgon en ledning på drygt 23 minuter och Mats försprång är över 17 minuter.

Dottern Maja vann åter i D9-10 före norskan Ester Garpe. De har dominerat klassen och även om det inte tävlas officiellt om placeringar lär båda ha totalseger i siktet. Det är fördel Maja, som har en ledning på 58 sekunder.

Havs-ol springs i Blekinge och klubbens enda deltagare där på lördagen var Kristina Johansson i D55. Hon sprang bra, kom trea, en drygt minut från segern.

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi