Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Axel är bäst i världen – igen

11 JUL 2022 15:55
Världens bäste manlige orienteringsgrabb tillhör Bredaryds SOK. Än en gång har klubben förärats en fantastisk merit. Tack och grattis Axel Elmblad.
  • Skapad: 11 JUL 2022 15:55

Förra årets JVM i Turkiet blev makalöst bra för Axel Elmblad. Han tog då brons i sprint, guld i medeldistans, hoppade över en kontroll i långdistans och blev diskvalificerad men kom igen och förde Sverige till guld i stafetten.

Sedan dess har Axel laddat för JVM i Portugal och där är han nu. Första tävlingen är avklarad, sprint, och vår mästergosse har redan erövrat ett guld. Imponerande!

157 löpare kom till start och i sprint handlar det om ytterst små marginaler. Axel var efter 1,7 km trea, tio sekunder efter en ledande italienare och sju bakom en ungrare. Vid 2,6 km hade Axel hämtat in underläget och vänt till ledning med tolv sekunder före en schweizare. 

Ingen kunde då stoppa BSOK-stjärnan som forcerade fram till en solklar seger. Han vann mästerskapet 26 sekunder före Tobias Alstad, Norge och 28 före Basile Basset, Frankrike, Angeli Ilian, Italien och Mikael Holt, Norge, en trio (!) som fick dela på bronset. Alltså fyra man inom två sekunder i kampen om silver och brons. Men, guldet var de inte nära.

Axel Elmblad är grymt bra i sina bästa stunder. Eller, han är oslagbar.

Vi, hans klubbkompisar, är oerhört stolta.

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi