Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Topplopp men ingen medalj

13 JUL 2022 17:27
Axel Elmblad följde upp sitt individuella sprintguld i JVM med en fantastisk sträcka i stafetten. Ut som 14:e in som fyra, men det blev ingen medalj.
  • Skapad: 13 JUL 2022 17:27

Den mixade sprintstafetten med två tjejer (sträcka 1 och 4) och två killar (sträcka 2 och 3) blev som väntat spännande och jämn. Axel ingick naturligtvis i svenska förstalaget som inte fick någon drömstart.

Alva Björk gjorde en större bom och kom in som 16 och då var laget 1.27 efter. Noel Braun, Växjö, tog över, plockade två placeringar och två sekunder. Axel tände sedan blågult medaljhopp då han växlade över till Alva Sonesson, Falköping, som fjärde lag och då var Sverige bara 22 sekunder efter.

Sonesson gjorde vad hon kunde, hon höll tidsavståndet, men blev passerad av ett lag och Sverige därför i mål som femma.

– Mitt lopp gick till stora delar väldigt bra. Jag gillar utgångsläget jag fick, jag tycker om att jaga och känner mig trygg med den uppgiften. Till en kontroll gjorde jag ett större misstag på cirka 20 sekunder, förutom det gick loppet bra, berättade Elmblad, för Svensk Orientering.

Veteran-VM i Italien fortsatte på onsdagen med kval i medeldistans. Erén och Thomas Albinsson gjorde debut i mästerskapen och var kanske ”lite rostiga”. Thomas blev tolva i sitt heat, men var tolv minuter efter vinnaren. Erén var 16:e, drygt 16 minuter efter. Men, båda bör få springa A-final i morgon.

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi