Hoppa till sidans innehåll

Vilka grabbar – vilken uppvisning

22 SEP 2019 20:33
Hur ska man inleda? BSOK:s juniorer är ju totalt makalösa och avslutade SM i Hälsingland med en stafettseger som var rena krossen. Konkurrenterna blev ju utklassade.
  • Skapad: 22 SEP 2019 20:33

Det är bara att lyfta på hatten direkt för Filip Trofast, Axel Elmblad och Emil Auselius. Visst fanns förutsättningarna, alla vet vi hur bra ni är, men att ni alla tre kunde skaka av er favoritnerverna och prestera på absolut högsta nivå när det verkligen gäller är beundransvärt. Man har faktiskt svårt att fatta vilken fantastisk insats ni gjorde söndagen 22 september 2019.

Tror alla i BSOK instämmer med mig när jag skriver att vi är oerhört stolta att få vara klubbkamrater med er. Era fantastiska insatser inspirerar även oss att lägga på ett kol i träningen och jag tror att våra yngre talanger fått extra tändvätska.

Hoppas ni får tillfälle att komma hem och berätta om era insatser för vi är många som vill veta mer, lyssna och beundra era framfarter. Och, inte minst, ge er en klapp på ryggen och/eller sträcka fram näven och säga Grattis!

Filip inledde och vad jag hört och förstått av liverapporteringen var det han som förde befälet i täten. Så icke för icke växlade Filip över till Axel i ledning. Axel är ju bara 17 år, förstaårsjunior så att säga, men visade ingen som helst respekt. Han sprang skjortan av sina jagande konkurrenter och kom in ensam till växling.

Det dröjde över åtta (8) minuter innan nästa lag uppenbarade sig. Då hade Emil kommit en bra bit på vägen på slutsträckan. Han fick – tack och lov – aldrig se en enda konkurrent. Han hade haft osmak dagarna innan i medeldistansen men visade hur bra han är. Visserligen tog de efterföljande in några sekunder, men segermarginalen blev hela 7.32.

Det är förmodligen inget rekord, men i dagens stenhårda konkurrens är det oerhört mycket. BSOK-juniorerna formligen krossade eller mosade de andra lagen.

Imponerande, mycket imponerande och Grattis alla tre än en gång.

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi