Hoppa till sidans innehåll

Vårt unga lag imponerade

03 MAJ 2021 09:33
Chansen att få deltaga i Elitstafetten, som blev en ersättare till inställda Tiomila, tog BSOK:s unga lag genom på absolut bästa sätt. Att undvika omstart efter natten var målsättningen och den uppnåddes utan problem.
  • Skapad: 03 MAJ 2021 09:33

Många ansåg nog att Bredaryds SOK skulle vara med för att se och lära. Och, självklart var det en möjlighet att förkovra sig och få utmana de stora gossarna. 

Sannolikt var BSOK:s lag det yngsta av de 46 som uttagits att få vara med. Totalt var det vin-röda sexmannalaget 117 år. Det ger ett snitt på 19,5. Filip Trofast och Emil Auselius var de enda seniorerna, 22 resp. 21 år. Vi hade tre 19-åringar, Axel Elmblad, Anton Gunnarsson och nyförvärvet Gustav Ohlin och sjätte länken var 17-årige Filip Broling. 

Klubbens elitledare valde att toppa upp laget och ta chansen att vara med långt fram så länge som möjligt. På de tre nattsträckorna, á 7,5 km gaffling, sattes Axel, Emil och Anton. Axel skickade ut Emil som fyra, Emil plockade två lag och sände därför i väg Anton som andra lag. Att Anton tappade några placeringar är inget att säga om. Han nådde nattmålet som 16:e lag, bara 28 sekunder från nionde plats.

Och, risken att undvika omstart på söndagen var aldrig riktigt nära. Lag som var 25 minuter efter fick vara med i omstart. BSOK som 16:e var ju bara 9.09 från täten.

Filip Trofast sprang söndagens första dagsträcka á 10,7 km. Han gjorde ett kanonrace och förde fram laget till sjätte plats. Det var därmed ”mjukt bäddat” för nyförvärvet Gustav Ohlin. Han darrade inte i sin nya klubbdress utan gjorde ett säkert lopp och laget låg som elva inför sista sträckan. Den hade ju lagets ”Benjamin” Filip Broling, som fick göra premiär i större sammanhang i årets kanske tuffaste stafett. Filip höll ihop det bra och förde BSOK i mål som 17:e lag.

Därmed var Bredaryd näst bästa småländska lag efter IKHP. Och, övriga smålandslag blev krossade av vårt unga team. 

Vi är många som lyfter på kepsen!

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi