Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Så nära, så nära, Filip

14 SEP 2019 20:02
I går tog Tuva Nylund sin första SM-plakett. I dag var Filip Broling oerhört nära att göra det också. Han var bara två sekunder för sen(!).
  • Skapad: 14 SEP 2019 20:02

Filip har jag lärt känna som en glad, pigg och härlig kille. Inga ledsamheter även om det ibland gått lite för fort i skogen med missar som följd. 

Han är ensam i klubben, om man ser till åldrarna 13–16 år, men tränar och tävlar riktigt flitigt. Det kommer att ge resultat. 

Mer eller mindre fick han ett genombrott när han i dag sprang in som elva i långdistansen på ungdoms-SM. Bland 121 startande 15-åringar. De tio bästa får en SM-plakett och en sådan hade Filip varit värd. Man lider med att han bara var två sekunder från tiondeplatsen.

Men, jag tror Filip knyter näven i byxfickan. Nu vet han att han kan hävda sig bland de främsta.

Skrev i går om Tuvas positivt överraskande fjärdeplats i sprinten. Tuva spang lången också och blev 21:a bland 123. Bra kämpat med ömmande benhinnor.

I dag har det också kutats kval i Hälsingland inför söndagens SM-finaler i långdistans. Fem BSOK-juniorer är med och alla fem, Axel (kval-etta), Filip T (tvåa), Emil (tolva), Anton (tolva) och Linnea (artonde) kvalade in till A-finaler.

Vi hoppas på att få återkomma med nya SM-framgångar.

Skribent: Sölve Andersson
E-post: This is a mailto link

Hittaut  

 

Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0709848792
E-post: This is a mailto link

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi